Učenici koji žele sudjelovati na 49. Natjecanju u pisanju pisama - Najljepše pismo 2020. svoje radove mogu dostaviti i e-mailom.

Svjetska poštanska unija (UPU), kao organizator Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade ljude, obavijestila je sve poštanske uprave svijeta koje tradicionalno sudjeluju u natjecanju, da je došlo do određenih promjena u organizaciji ovogodišnjeg 49. Međunarodnog natjecanja za najljepše pismo.

Naime, zbog pandemije virusa COVID-19, koji utječe na sve segmente društva pa tako i na poštanski sustav, UPU je sugerirao da se pisma za 49. Međunarodno natjecanje u pisanju pisama - Najljepše pismo 2020. godine mogu slati na e- mailove javnih poštanskih operatora.

U skladu s ovom odlukom, svi sudionici natjecanja u Bosni i Hercegovini svoja pisma, sa popratnom dokumentacijom, mogu poslati na sljedeće e-mailove:

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pošte Srpske a.d. Banja Luka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podsjećamo da je, prema propozicijama UPU- a, potrebno dostaviti: pismo otipkano na računalu, pismo napisano rukom koje je u slučaju slanja e- mailom potrebno fotografirati i poslati kao sliku, te podaci o učeniku, adresa stanovanja, datum rođenja, broj telefona učenika, naziv osnovne škole koju učenik pohađa, broj telefona škole i ime i prezime nastavnika materinskog jezika.

Raniji rok za dostavu pobjedničkih pisama, izabranih na razini državnih natjecanja za 49. Međunarodno natjecanje u pisanju pisama 2020. godine, prema pravilima UPU-a, je 5. svibnja tekuće godine.

Ukoliko dobijemo informacije od Svjetske poštanske unije o eventualno novim rokovima natjecanja zbog pandemije, o tome ćemo odmah obavijestiti javnost i sve osnovne škole u Bosni i Hercegovini. U međuvremenu, pozivamo učenike osnovnih škola da nam šalju pisma putem navedenih e-mailova kako bismo nastavili sa tradicijom održavanja Natjecanja u pisanju pisama u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska pošta Mostar

04/26/2020

22:38:09

Traži

Tko je online

Imamo 146 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
201
Broj prikaza (hitova) članaka
370280

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh